Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick obehaglig överraskning i paket ”från påskharen”

En man i Västerås fick en mycket obehaglig överraskning då han fått ett paket med okänd avsändare. Paketets innehåll visade sig vara synnerligen levande.

Annons
Huggormen på bilden är inte identisk med den som skickades i paket till mannen i Västerås.

Mats Länn, befäl vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral berättar:

– En man kom in till vår reception med ett paket som han hade fått, det stod ”En hälsning från påskharen” på paketet. Han öppnade paketet – och upptäckte direkt att det låg en orm i det.

Mannen tejpade snabbt igen öppningen och åkte till polishuset. Där kunde poliserna konstatera att det var något som rörde sig i paketet, men man hade ingen lust att öppna paketet bara så där och riskera att utsättas för någon ilsken reptil som inte tyckt om att vara instängd.

– Vi funderade på hur vi skulle göra, men jag kom till slut på att vi hade en plastback, en sådan där back man köper på Ikea, säger Mats Länn.

Backens höga kanter och lock gjorde att man kunde öppna paketet och snabbt hälla ner ormen i backen under betryggande former, locket kunde perforeras för syretillförseln om så skulle behövas. Därefter kunde man i lugn och ro titta vad det var för orm.

– Det visade sig vara en huggorm, säger Mats Länn och fortsätter:

– En polispatrull fick i uppdrag att åka iväg med ormen till skogen och släppa ut den där.

Det gjordes också. Nu återstår för polisen att utreda frågan vem som kan ha velat skämta så grovt med mannen som tog emot paketet. Eller om det snarare var något slags hot eller annan ondskefull handling:

– Vi vet ännu inte vad det här blir för brottsrubricering, säger Mats Länn.

Dels är det ett brott att utsätta någon för risken att bli biten av en giftig orm, dels är det synnerligen obehagligt att få en ovälkommen orm i paket, oavsett ormens bettstyrka och gifthalt och oavsett hur rädd eller orädd man är för ormar, och dels är det grymt mot ormen att stänga in den så där.

Paketet ska nu analyseras för att om möjligt hitta spår efter avsändaren. Man kommer också att behöva prata med mannen som lämnade in paketet om vem som kan ha velat honom illa.

Mer läsning

Annons