Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fikastund med mycket action

Ambulanserna blinkar och ett gäng centimeterstora gubbar gör hjärt- och lungräddning på en döende man. Det är lätt att glömma bort kaffet på Rälsens kafé.

Annons
Serveringen sköter Patriks make Göran Eriksson.

Patrik Nordin fick som många andra barn ett elektriskt tåg på en masonitskiva att bygga på ibland. Men han slutade aldrig.

– Skivan bågnade på mitten så jag fick hitta lastpallar att ställa den på, berättar han.

När sista kvadratcentimetern var fylld började Patrik på en ny skiva. Och en till. Nu köper han miniatyrhus på Tradera för flera hundra kronor styck.

– Jag har väl alltid varit lite av en samlare, säger han och vrider på en knapp vid ena kanten av bordet. Ett glänsande snabbtåg drar i gång inne vid väggen och barnen som står och kikar över plexiglaset tjuter av förtjusning.

– Wow! Kör snabbare!

Minivärlden 63:ans källarlokal är en actionfilm där husen brinner och helikoptrarna ryttlar i luften medan amerikanska ambassaden har mediebesök.

– Det är bara fantasi alltihop. Jag ville hitta ett sätt att låta fler titta. Kaféet var en gemensam idé, säger Patrik.

Serveringen sköter maken Göran Eriksson i rummet intill. Där finns även termossamlingen och Coca-Cola-samlingen. Ett mål är att få ihop pengar för att åka till Graceland i USA. För Patrik samlar förstås även på Elvisprylar.

Kaféet ligger i Krumeluren på Narvavägen 63 (under pizzerian) och har öppet måndag och onsdag 18-20.

Se Rune Jensens bilder från kafét i bildspelet ovan.

Kafékonduktör. Patrik Nordin startade ett kafé på innergården för att fler skulle kunna få glädje av hans stora modelljärnväg.

Mer läsning

Annons