Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flicka förföljd av okänd man på Rönnby

En flicka i 14-årsåldern blev förföljd av en okänd man när hon var på väg till skolan. Signalementet stämmer på den man som tidigare överfallit en kvinna i Rönnbyspåret och ofredat ytterligare kvinnor.

Annons
Flickan kom gående uppför gatan när hon stötte på mannen vid platsen där bilden är tagen.

- Men det är för tidigt att säga om det är samme man som varit i farten, säger Johan Håvedal vid polisens krimjour.

Det var på torsdagsmorgonen, vid 9.30-tiden, som anmälan gjordes av flickans föräldrar.

Enligt Ivan Åslund, vid polisens sambandscentral, reagerade flickan på en obekant man som gick i runda cirklar vid en skogsdunge vid Löpargatan.

- Hon vände då om och tog en annan väg. Men mannen följde efter henne. När hon kom fram till Löpargatan 103-111 mötte hon några andra personer. Då försvann den här mannen, säger Ivan Åslund.

Flickan upplevde det som mycket obehagligt och blev rädd.

Rönnbyskolans rektor, Eva Johansson, författade genast ett brev som gick ut till elevernas föräldrar.

- Dels för att informera vad som hänt, dels för att stoppa ryktesspridningen. Några trodde att flickan blivit överfallen, säger Eva Johansson.

I slutet av mars attackerades en 21-årig kvinna i Rönnbyspåret då en okänd man försökte dra in henne i skogen. Kvinnan lyckades komma undan med vad polisen tror var ett våldtäktsförsök.

Knappt två veckor senare, den 12 april, blev en 38-årig kvinna stoppad i spåret av en man. Han ställde sig i vägen och försökte hindra kvinnan att springa vidare. Istället vände hon om och sprang därifrån. Polisen gick då ut med en uppmaning att kvinnor inte ska springa själva i spåret, utan gärna med en kompis.

Dagen efter, den 13 april, ska två flickor i 12-årsåldern – oberoende av varandra, sett en man som betett sig lite ”annorlunda.” Bland annat ska han ha strykit omkring i området vid Släggkastargatan och stirrat på flickorna.

Signalementen offren lämnat har hela tiden varit samstämmiga: en mörkhyad man i 25-40-årsåldern.

Mer läsning

Annons