Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygplatsen i debattens hetluft

”Fel, fel, fel!” Flygplatschefen Mikael Nilsson, slår tillbaka mot felaktiga uppgifter om flygplatsen i medierna i samband med Folkpartiets utspel om att stoppa miljonrullningen till flygplatsen.

Annons
Färre avgångar med Ryan Air i sommar. Michael O’Leary, vd för Ryan Air, vid ett besök på Västerås flygplats med Mikael Nilsson, vd Västerås Flygplats.

– Jag vill inte ge mig in i någon politisk diskussion, men vill inte att beslut ska fattas på felaktiga grunder. Det säger han om att flygplatsen bara skulle ha en flyglinje och att det inte längre skulle finnas skolflyg och fraktflyg.

Folkpartiet tycker inte att det är rimligt med ett årligt stöd på 25 miljoner.

– Vi har sju linjer. Tre flygskolor är verksamma på flygplatsen. Det går fraktflyg till och från Liège och Riga fem dagar i veckan, påpekar han bland annat.

Bengt-Åke Nilsson, trafikpolitisk talesperson för Folkpartiet och Roger Haddad, riksdagsman för partiet slår tillbaka och hänvisar till sitt pressmeddelande den 24 mars.

– Jag har sagt att det i princip bara är en linje, den till London och några avgångar sommartid, säger Bengt-Åke Nilsson.

– Vi har inte heller sagt att alla flygutbildningar är nedlagda utan att den gymnasiala utbildningen är det, poängterar Roger Haddad.

– Jag har utgått från uppgifter jag hittat i medierna på nätet, säger Mikael Nilsson. Han tycker att det är rimligt att en flygplats liksom kollektivtrafiken kan få en viss skattefinansiering.

Mer läsning

Annons