Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Följ pendlaren Magdalenas vardag

Pendlare är inte riktigt som vanliga tågresenärer, förklarar VLT:s nya pendlarbloggare Magdalena Sekkenes. Hennes pendlarvardag kan du nu följa i Pendlarbloggen.

Annons
Magdalena Sekkenes pendlar varje dag från Västerås till jobbet i Sundbyberg. Följ hennes vardag på Pendlarbloggen.

Jag har alltid gillat att ta tåget.

Så när det där intressanta jobbet dök upp i Stockholm var beslutet inte svårt att börja tågpendla. Jag premiäråkte måndagen den 8 februari 2010. En vecka senare visade

termometern minus 29 grader och hela Sverige frös ihop. Två bistra pendlarvintrar har passerat sen dess. Idag, drygt 1,5 år senare, har jag trampat in mitt pendlarspår till Centralstationen och vidare till till ICAs huvudkontor i Solna där jag jobbar med hållbarhetsfrågor.

I Pendlarbloggen får du följa min vardag på tåget, skratta åt nördiga pendlarvanor, höra skvallret från kupén och träffa andra pendlare. Och så blir det säkert lite pendlartips samt ris och ros till SJ och tågbranschen.

Pendlarbloggen kommer att ta med dig bakom helt andra kulisser. Vi pendlare är inte riktigt som vanliga tågresenärer. Själv borstar jag tänderna, äter frukost och cyklar ner till stationen med ett vaksamt öga på sekundvisaren. Där registrerar jag pendlarkortet, glor efter tåget i horisonten, positionerar mig för påstigning, vässar armbågarna,

intar hökblicken efter en sittplats, kränger av mig ryggsäcken och sjunker ner. Först när tåget rullar ut från perrongen slappnar jag av.

Här hittar du Pendlarbloggen

Mer läsning

Annons