Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkfest på lördag: ”Viksängsdraget är Västerås största stadsdelsfestival”

Stor loppis och uppträdanden – på lördag hålls stadsdelsfestivalen Viksängsdraget. ”Det blir massor av aktiviteter. Det är mycket för barn och det mesta är gratis”, säger Anette Wennerström som är en av arrangörerna.

Annons

Viksängsdraget 2016.

På lördag håller Viksäng med en egen stadsdelsfestival – Viksängsdraget. Det är det tolfte året för folkfesten som en gång började som en enklare familjedag. Bland medarrangörerna finns bland annat kyrkan, lokala hyresgästföreningar och kulturföreningen Vi i Viksäng.

– Det är Västerås största stadsdelsfestival, säger Anette Wennerström från kulturföreningen som har varit med från första början.

Anette Wennerström från kulturföreningen Vi i Viksäng.

Hon berättar att idén var att man ville att folk i området skulle träffas.

– Framför allt vill vi lyfta fram barn och unga. Men det är många vuxna som säger att Viksänsdraget är ett bra ställe att hinna prata med folk, säger hon.

I år bjuds bland annat på ponnyridning, hoppborg, chansen att prova på rugby, femkamp och mycket mer.

– Vi har loppisstråk, gladiatorarena och uppträdanden med lokala artister. Det blir massor av aktiviteter. Det är mycket för barn och det mesta är gratis, säger hon.

Precis som tidigare år har varit en hel del jobb att få ihop festivalen. Men Anette Wennerström tycker att det är ett kärt besvär.

– Telefonen har gått varm. Många anmäler sig tidigt, men så här dagarna innan handlar det om att många vill ha en plats på loppisen.

Vad tycker du är höjdpunkten?

– Det är svårt att välja, men jag skulle säga barnens glädje, säger Anette Wennerström.

Viksängsdraget hålls mellan klockan 13.00 och 17.00 på lördag på Regementsplan.

Mer läsning

Annons