Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föraren om skräckfärden på mitträcket

Nina Fastlund Hultgren trodde att hennes sista stund var kommen när hennes bil körde rakt upp på ett mitträcke på fredagseftermiddagen.

Annons

Nina Fastlund Hultgren hade följt med sin pappa till lasarettet i Västerås och var på väg hem till Sala vid halv ettiden på eftermiddagen när olyckan var framme.

- Jag kör och min pappa sitter i passagerarsätet. Eftersom det är halt på vägen kör jag försiktigt, säger hon.

På riksväg 56 i höjd med avfarten mot Tillberga ser hon en bil som kör rakt ut mot hennes Ford Mondeo utan att stanna.

För att undvika kollision försöker Nina Fastlund Hultgren väja åt sidan.

- Jag ser då hur en pelare kommer rakt emot mig. Jag tänker att ”nu är det kört”, säger hon.

Pelaren visar sig vara början på mitträcket. Den andra bilen touchar in i sidan på Nina Fastlund Hultgrens bil som får en knuff och fortsätter upp på själva mitträcket.

- Min bil kör upp med ena däcket och sedan går det inte att göra något mer. Bilen hamnar på sidan och åker en lång bit uppe på räcket. Jag tror att vi ska volta och tänker igen att nu är det kört.

Som tur var hann mötande bil se att något inte stod rätt till på vägen och kunde sakta ner i tid utan att frontalkrocka.

Nina Fastlund Hultgren och hennes fars ekipage stannar till slut uppe på mitträcket. Mirakulöst klarar sig båda utan fysiska skador efter skräckfärden.

Också de fem personer, varav flera barn, som färdades i den bil som kom från Tillbergahållet klarade sig utan skador. Den bilen kunde lämna platsen för egen maskin med endast några skador på kofångaren.

Nina Fastlund Hultgrens bil fick bärgas från platsen medan vägen stängdes av. Hon och hennes far hämtades upp av släktingar och skjutsades tillbaka till sjukhuset i Västerås för kontroll. Båda mår efter omständigheterna bra men är givetvis omskakade efter händelsen.

- Man tänker ju på vad som kunde ha hänt. Egentligen skulle jag även haft min dotter och barnbarn med mig i bilen. Vi hade verkligen änglavakt, säger hon.

Mer läsning

Annons