Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företaget Medley ska driva det nya Lögarängsbadet

Våren 2019 får Västerås ett nytt badhus istället för det nuvarande Lögarängsbadet. Nu är det bestämt vilket företag som ska ansvara för verksamheten.

Annons

TV: Så blir nya Lögarängsbadet

Om ett och ett halvt år ska det nya badet stå klart. Det ersätter det nuvarande Lögarängsbadet som ska rivas i samband med öppnandet av det nya. Att renovera det gamla badet gick inte - det var alltför slitet.

Det nya badet håller just nu på att byggas strax väster om det gamla. Kostnaden beräknas till högst 395 miljoner.

Så här är det tänkt att entren ska se ut.

I samband med byggnationen ska hela området öppnas upp så att man njuta av Mälarutsikten samtidigt som man badar. Från badet mot Lögastrand och ner till Östra hamnen blir det ett park- och friluftsområde.

Idrottschef Stefan Brandberg visar skissen över det nyaLögarängsbadet. Foto: Tony Persson

Kommunen ska äga badet och ansvara för tekniken men har valt att lägga ut driften på entreprenad. Och nu har politikerna i nämnden för idrott och friluftsliv bestämt att det blir företaget Medley Holding som får ansvaret.

– Vi fick in anbud från fyra företag, berättar Anders Lerner som är direktör för kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen.

Den nya entréen påminner en del om den gamla.

Inget kontrakt är ännu påskrivet. Det görs först om tio dagar eftersom andra anbudsgivare ska få en chans att komma in med synpunkter.

Anders Lerner vill därför inte säga så mycket om varför det blev just detta företag.

– Men rent generellt när det gäller upphandlingar så tittar man på ekonomi, förutsättningar, tillgänglighet, kvalitet och trovärdighet. Bland mycket annat.

Medley ansvarar för driften av ett trettiotal badhus i landet, flera av dem i Stockholmsområdet.

Kontraktet med Västerås kommer att löpa på maximalt sju år innan en ny upphandling ska göras. De anställda i badhuset kommer att bli anställda av Medley.

Mer läsning