Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först bortrövad – nu dödshotad

Först bortförd, misshandlad och sedan dödshotad. En vecka har gått sedan en 27-årig Västeråskvinna stoppades av två falska poliser.

Annons
Hotbrevet. I går kom brevet som gjorde den kidnappade kvinnan än mer skärrad. Senare kom polisen och hämtade brevet.

Ansiktet, armarna och händerna bär otäcka sår efter misshandeln. Polisen har ännu inga spår efter förövarna.

I går kom ett brev adresserat till kvinnan. I det stod: ”Du är dödens”. Fasttejpat fanns en bit av hennes körkort som de falska poliserna behöll.

Det var förra tisdagen som kvinnan uppmärksammade en vit Volvo bakom henne på Tillbergaleden. Själv körde hon en vinröd Cadillac Eldorado -94. I Volvons vindruta blinkade vitt och blått ljus.

– Jag utgick från att det var en civil polisbil, därför stannade jag samtidigt som jag frågade mig ”vad har jag gjort, jag har körkort och registreringsbevis och var nykter”, säger kvinnan.

När Volvoföraren efter att ha bett om körkortet ville ha bilnycklarna började kvinnan ana oråd. Men nycklarna hade hon gömt i behån.

Därifrån och tills hon vaknade upp på parkeringen vid badsjön Gropen minns hon ingenting. Hon minns dock att det sved fruktansvärt i ansiktet och tror därför att hon fick syra eller någon annan kemikalie i ansiktet.

På något vis tog hon sig hem de cirka två kilometerna till bostaden. Därifrån ringde hon maken som hade jour på arbetet.

– När jag kom hem låg hon på trappan till altanen och det strömmade blod från hennes näsa. Jag ringde genast 112 och snart var ambulans och polis på plats, berättar maken.

Kvinnan kördes till akuten där hon fick ligga kvar över natten för observation.

Hon är övertygad om att det var Cadillacen männen var ute efter. Inte något slags hämnd för någon oförrätt från sitt tidigare jobb som kriminalvårdare på Tillbergaanstalten.

Kvinnan säger att hon mist aptiten, att hon inte sover förrän maken kommit hem och när hon väl sover drömmer hon mardrömmar.

Polisen har ännu inga spår efter de män som ska ha kidnappat kvinnan.

– Vi jobbar vidare med fallet, säger Per Andersson vid polisens krimjour.

Finns det någon som ska ha sett något?

– Inte själva händelsen, nej. Däremot ska folk ha sett bilen när den stod längs Tillbergaleden.

Det finns en del frågetecken kring händelsen. Bland annat: om det var bilen förövarna var ute efter, varför då skicka ett hotbrev en vecka senare?

Annons