Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friad för kast av bord ur rum

En dag i augusti bröts friden på en gata på Bäckby – plötsligt kom ett nattygsbord singlande ut genom ett fönster på tredje våningen.

Annons

Västmanlands tingsrätt har nu friat en i dag 25-årig man från misstankar om att ha utsatt andra för fara genom att kasta ut bordet.

25-åringen var vid tillfället påverkad av en jobbig livssituation, och såg ingen annan råd än att avreagera sig genom att kasta ut bordet som krossades mot marken tre våningar ner.

På gården satt flera personer, bland annat mammor med barn, som ringde polisen.

25-åringen berättade själv inför rätta att han tittat efter först, så att ingen skulle finnas i närheten, och att han därefter kastat ut bordet. Tingsrätten bedömer att hans uppgifter inte motbevisats på något avgörande sätt och friar honom därför.

---------------

I den utgåva av texten som fanns tillgänglig fram till fredag 23/12 vid lunchtid angavs felaktigt att den friade 25-åringen var drogpåverkad vid tillfället.

Vlt.se rättar:

Vlt.se  beklagar missuppfattningen och den felaktiga texten.

Det är helt fel: Vittnen trodde felaktigt att 25-åringen var drogpåverkad, men efterföljande drogtest som polisen genomförde visade att han inte var påverkad av någon som helst drog.

Annons