Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gospelkör tar över VL-buss

Alla som åker linje 3 mellan Hässlö och Erikslund under torsdagen kommer att få lyssna på både musikunderhållning och gripande berättelser under bussturen.

Annons

Gospelgruppen New Born Conmmunity. De kommer att uppträda på VL:s linje 3 mellan klockan  8.30 och 11.00 samt 13.15–15.45. Dessutom blir det ett uppträdande vid Ikeas entré på Erikslund cirka klockan 11.30.

Det är välgörenhetsprojektet Hopeful som tillsammans med gospelgruppen New Born Community kommer att skapa "en annorlunda busstur fylld med glädje och hopp" på busslinje 3 som trafikerar sträckan Västerås flygplats och Erikslund Shopping Center. Bussturen är ett samarbete mellan Hopeful och VL.

– Resenärerna kommer bjudas på skön sång och gripande berättelser från personer som är direkt involverade i projektet Hopeful. Det kommer även bjudas på en hel del överraskningar utöver detta. En buss med hopp. En busstur som sent kommer glömmas, säger Frida Wickberg, marknadsansvarig på eventbyrån Zilloman som är med och arrangerar torsdagens evenemang.

Mer om Hopeful

Hopeful är ett projekt som vill bidra till ett mänskligare Västerås och skapa fler möjligheter till förändring för människor i utanförskap. Hopeful drivs av Erikslund Shopping Center, IKEA Västerås, Here4U och Västerås stadsmission.

Hopeful stödjer olika projekt som Västserås kvinnofridsprojekt, toleransutbildning med mera.

Gospelgruppen New Born Community leds av Marcus Berglund sedan fem år tillbaka. Han leder också kören Gatans Kör, från tv-serien med samma namn samt 7 andra körer. Marcus Berglund är även hjälpledare för London International Gospel Choir.

Mer läsning

Annons