Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannarna: "Det är en knarkuppgörelse"

Boende på Råby har gjort egna fynd efter skottlossningen. 

Annons

Allt tyder på att det är en knarkuppgörelse, menar grannarna som har samlats på parkeringen vid Sidensvanssgatan där en man sköts med flera skott i natt. De är rädda och oroliga över det som har hänt på deras lugna gata.

För VLT:s reporter berättar de att de har hittat påsar med innehåll som de menar är "knarkpåsar", och hoprullade sedelbuntar. Enligt dem handlar skottlossningen om en knarkuppgörelse. Den skottskadade mannen är känd av polisen sedan tidigare men polisen vill varken kommentera eller dementera uppgifterna.

- Det är för tidigt att säga, säger Bengt Nordlöf på Västmanlandspolisens rotel för grova brott. 

John Engström bor i ett av husen och hade precis kommit hem från sin flickvän när han la märke till en moped som snurrade i området. Den körde ojämnt, gasade och saktade in, gång på gång. 

- Som om den letade efter någon, säger han. 

Han hörde ett skott. Sedan tre till. 

- Jag vågade inte springa ut. Jag blev skärrad, säger han. 

Flera polis- och hundpatruller sökte i området efter gärningsmannen, utan att hitta någon misstänkt. Nu efterlyser de fler personer som har tips eller har gjort iakttagelser under söndagskvällen eller natten. De är också intresserade av fler uppgifter om mopeden.

– Vi är intresserade av iakttagelser kring denna typ av fordon. Alla andra iakttagelser kring exempelvis personer eller andra typer av fordon är också av stort intresse, säger Per Envall, spaningsledare vid grova brottsektionen vid Polismyndigheten i Västmanland län.

Polisen kommer att fortsätta med dörrknackning i området, förhör och den tekniska undersökningen. 

Händelsen rubriceras som försök till mord. 

Mer läsning

Annons