Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Greps efter uppmärksammad misshandel

Den man som i söndags misshandlade en kvinna på Haga Parkgata i Västerås har nu gripits.

Annons

Den grova misshandeln skedde vid 17-tiden på söndagen vid Haga Parkgata. Förfärade vittnen såg hur en ung man slog och sparkade en ungefär jämnårig kvinna, se söndagens artikel om händelsen här intill.

Vittnena slog larm till polisen och skrek åt mannen att sluta med misshandeln. Han upphörde då med slagen och sparkarna men fortsatte dra i henne.

Innan polis nådde fram försvann både mannen och kvinnan och har trots upprepade efterforskningar inte återfunnits.

Under natten till tisdagen kontaktade den misshandlade kvinnan dock polisen. Efter det att polisen pratat med henne beslutade jourhavande åklagare att anhålla en 21-årig man som av kvinnan utpekats som gärningsmannen.

Han kunde tidigt på tisdagsmorgonen gripas i en lägenhet i Västerås. Efter förhör beslutade åklagare att det tidigare beslutade anhållandet kvarstår. Åklagaren anser att mannen är misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

Polisen är fortfarande intresserad av att komma i kontakt med vittnen till händelsen, som inträffade kring 16.45 på Haga Parkgata. Utöver vittnen som kan ha sett själva misshandeln och som inte kontaktat polisen, kan också vittnen ha sett något på vägen mellan Haga Parkgata och Ica Haga som mannen och kvinnan tros ha tagit efter misshandeln. Polisen har telefonnummer 11414.

Mer läsning

Annons