Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gripne 31-åringen anhållen för skotten mot polisvillan på Hagaberg

Artikel 43 av 62
Skottlossningen mot polismannen och hans familj
Visa alla artiklar

(Uppdaterad 12.50) En man är gripen och anhållen för skotten mot en polismans bostad i Västerås i höstas. En 31-åring från Eskilstuna greps tidigt på måndagsmorgonen, misstänkt för mordförsök i samband med skottlossningen mot en polismans villa i Västerås i höstas.

Annons

Den misstänkte mannen är gripen för att ha medverkat vid skjutningen mot en polismans bostad i Västerås natten mellan den 27-28 oktober.

Gripandet bekräftas av kommissarie Johan Håvedal vid Västmanlandspolisen.

Jag vet inte mycket mer än att en person är gripen för mordförsök, säger Håvedal och är i övrigt mycket förtegen om tillslaget.

- Utredningen är i ett mycket känsligt läge just nu och jag kan inte ge mer information, säger han.

Redan dagen efter skottlossningen greps en 21-årig västeråsare som misstänkt för dådet. Han häktades senare av Västmanlands tingsrätt men släpptes efter en vecka.

Är 21-åringen fortfarande aktuell i utredningen?

Han är fortfarande skäligen misstänkt för försök till mord, säger Håvedal.

Den nu gripne 31-åringen ska förhöras under dagen. Därefter tar kammaråklagare Birgitta Fernlund beslut om han ska begäras häktad, eller släppas på fri fot.

Varken polis eller åklagare vill kommentera händelsen händelsen just nu.

31-åringen från Eskilstuna har tidigare varit misstänkt för mordförsök. Närmare bestämt i somras när en man sköts ned på McDonaldsparkeringen i centrala Eskilstuna.

Men 31-åringen åtalades aldrig. En 34-årig kamrat till honom blev däremot åtalad för mordförsöket men friades av Eskilstuna tingsrätt.

31-åringen är däremot tidigare dömd för drogrelaterade brott, senast under våren 2017.

Under måndagsförmiddagen bekräftade Åklagarmyndigheten att den 31-årige mannen är anhållen, skäligen misstänkt för försök till mord. Mannen anhölls under måndagsmorgonen och har inte tidigare varit frihetsberövad i ärendet.

Polisen är fortfarande angelägna om att komma i kontakt med personer som kan lämna upplysningar i ärendet. Tips till polisen om skjutningen kan lämnas på telefon 114 14.

Håkan Slagbrand

Alla artiklar i
Skottlossningen mot polismannen och hans familj
Annons