Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grov mordbrand i Irsta

Uppdaterad (18:01)Någon tände på en bil som stod parkerad på en parkering vid Ullvigatan i Irsta utanför Västerås. Elden spred sig till ett garage och nu rubricerar polisen händelsen som grov mordbrand.

Annons

– Det kanske låter dramatiskt men det är rubriceringen vi sätter när det rör sig om stora värden som kan förstöras och när spridningsrisken är stor, säger Jimmy Lindvall, polisens vakthavande befäl.

Det var vid 03:15 under natten mot lördag som någon satte en bil i brand på en parkering vid Ullvigatan i Irsta. Elden spred sig till ett närliggande garage. Garaget är den gamla ICA-butiken i Irsta. 

Brandkåren hann släcka garagebranden innan elden spred sig vidare. Polispatrullen genomförde en teknisk undersökning av brandplatsen för att kunna säkra spår av en gärningsperson.

Enligt polisen ska ett vittne sett två yngre män springa från platsen i samband med att branden bröt ut och Ivan Åslund, befäl på polisens kommunikationscentral, tror att det finns goda möjligheter att brottet kan klaras upp. 

Vid 18-tiden på lördagen hade polisen fortfarande inte hittat någon misstänkt för brottet. 

Ingen person kom till skada till följd av branden. 

Vlt.se

021-199297

Annons