Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gruppboende anmäler misstänkt sexövergrepp

En kvinna boende på en gruppbostad för funktionshindrade i Västerås utsattes en natt i september för ett sexuellt övergrepp av en annan boende. Händelsen är polisanmäld och Lex Sara anmäld.

Annons

Strax efter klockan 23 en septemberkväll gick larmet som är kopplat till den utsatta kvinnans lägenhetsdörr. Nattpersonalen gick för att kontrollera vad som hänt och hittade henne i sängen. Kvinnan säger då att hon drömt ”något konstigt”. Personalen såg sig omkring i lägenheten men upptäckte inget avvikande.

Kvinnan berättade senare om övergreppet för en boendestödjare, som direkt kontaktade personal och enhetschef och en polisanmälan gjordes.

En av de boende erkände sig skyldig till övergreppet, vilket han berättade för två boendestödjare. Han sa sig även ha befunnit sig i kvinnans lägenhet då nattpersonalen var där, men sa att han vid det tillfället stod gömd bakom sovrumsdörren.

Ytterdörren till gruppbostaden är låst under natten, kvinnan hade valt att inte ha sin lägenhetsdörr låst.

Nu kommer hon att få hjälp av kurator och hennes gode man och anhöriga har informerats liksom den misstänkte mannens gode man och anhöriga.

Gruppbostaden har nu ökat bemanningen och mannen och kvinnan kommer inte längre att bo grannar. Fler åtgärder kan bli aktuella beroende på vad som kommer fram i polisutredningen.

Annons