Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldtrappan till Västerås stad

Västerås stad har fått utmärkelsen Guldtrappan 2017 för sitt arbete med digitalisering inom förskolan.

Annons

Motiveringen är: ”Västerås har arbetat långsiktigt och strukturerat med hela styrkedjan och skapat en förskola där digitaliserinen är en de av den ordinarie verksamheten. Det viktiga nätverket med ”lärcoacher” kompletteras nu med”pedagogistor” för att stärka arbetet med digital dokumentation och reflektion.Man har en väl utbyggd infrastruktur med trådlösa nät och rikt med digitalaverktyg, som nu ytterligare förstärks. Arbetssättet utvecklas på vetenskapliggrund och likvärdigheten stärks bland annat genom förskolechefsutbildning.”

Guldtrappan delades ut av Mikael Damberg, närings- och innovationsminister, den 23 maj. Mottagare var Amanda Agestav, förskolenämndens ordförande, Yvonne Carehag Gustafsson, verksamhetschef, Anna-Karin Björckebaum, IKT-chef och Fredrik Söderlund, utvecklare.

– Jag ärjätteglad och stolt över alla kollegor och medarbetare som gjort detta möjligt. Det känns verkligen som ett kvitto på att vi är på rätt väg inom digitaliseringen och det kollegiala lärandet som är viktiga och utmanande områden, säger Yvonne Carehag Gustafsson i ett pressmeddelande.förskolan

Utmärkelsen Guldtrappan är menad att inspirera kommuneroch andra skolhuvudmän till skolutveckling med tillvaratagande av digitaliseringens möjligheter.

Initiativtagare är stiftelsen DIU (Datorn i Utbildningen) och Sveriges kommuner och landsting.

Läs även: Antalet kongresser ökar i Sverige – Västerås i topp i landet

Läs även: Västerås Stad slutar skicka vanliga brev – satsar på digital post

Läs även: Västerås stad får stötta flygplatsen

Mer läsning

Annons