Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är sömnlös under Power Meet

De som bor på Ekbacken har i flera år störts av Mälarcampingen under Power Meet. Vissa förbättringar har gjorts, men de som bor närmast campingen blir ändå lidande.

Annons
störs av Power meet-besökare. ”Vi är inte kritiska mot Power Meet, utan tycker bara att man kan flytta eller minska campingen lite. Det är så hög ljudnivå att man knappt kan sova.” säger Lennart Pettersson. Foto: Margareta AnderssonEnhagenpower meet

Lennart och Lilian Pettersson bor på Gränsvägen på Ekbacken. Där är det full fart under Power Meet.

– Förut var det ju bara torsdag till söndag, men nu börjar de redan på söndagen och håller på en vecka, säger Lennart Pettersson.

Från sin uteplats har de utsikt över campingen. Ett två meter högt stängsel är uppsatt för att folk ska hålla sig inne på området. Det var nytt förra året. I år har man även täckt med en presenning. En presenning som tyvärr är genomskinlig. Så de har fortfarande full utsikt över folk som dricker, festar och kissar mot stängslet.

Innan förra Power Meet tog samfällighetsföreningen kontakt med Västerås Stad för att få hjälp med förbättringar kring campingen. På mötena har sam- fällighetsföreningen kommit med önskemål om vad man ska åtgärda. Ett önskemål var att få campingen flyttad lite längre bort.

– Vi föreslog att man skulle lägga delar av campingen på båtparkeringen som finns lite längre bort, säger Peter Markoff, ordförande i styrelsen.

Något som inte gick igenom. Däremot fick de upp stängslet och i år även presenningen.

Ljudnivån är svår att göra något åt.

Nedskräpningen och ”svartcampare” har blivit mindre förekommande, men är inte helt borta.

Västerås stad har även stängt av den första infarten mot Ekbacken och man får nu ta infarten längre bort. Allt för att hålla folk borta som inte ska vara där.

– Vi är jättenöjda med bemötandet från Västerås Stad och tycker de har ställt upp bra för oss här ute, säger Peter Markoff.

En förhoppning om ytterligare förbättringar finns självklart. Men det är enligt Peter Markoff svårt att göra alla nöjda.

På Västerås Stad anser man sig vara helt överens med föreningen.

– Alla åtgärder har skett i samförstånd med föreningen, säger Monika Westlund på Västerås Stads tekniska kontor.

Även fast det är hyfsat lugnt på campingen hörs ändå musiken in i familjen Petterssons hus. Och ljudnivån blir inte bättre kvälls- och nattetid. På Mälarcampingens webbsida kan man läsa att total tystnad ska råda mellan 23 och 7.

– Vi har annorlunda bestämmelser under Power Meet, säger Anna Lundin receptions- och butiksansvarig på Mälarcampingen.

Då gäller så tyst som möjligt, eftersom det är omöjligt att få det helt tyst under denna vecka.

– Men vi informerar alla gäster om det här, så de är fullt medvetna om ljudnivån när de bokar, säger hon.

raggare. Några festglada besökare blir avsläppta precis vid Gränsvägens avspärrning.

Mer läsning

Annons