Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han gör comeback i politiken

Före detta kommunalrådet Andreas Porswald gör comeback i toppolitiken och toppar nu Miljöpartiets lista till landstinget.

Annons
Andreas Porswald.

Andreas Porswald slutade som kommunalråd 2010, men har den senaste perioden haft förtroendeuppdrag inom landstinget som landstingsrevisor. Nu är han första namnet på Miljöpartiets lista inför valet till landstinget i höst.

- Det känns väldigt hedrande att medlemmarna i partiet gav det stödet, säger han.

Frågor han tycker är viktiga inför valet är landstinget får en bra hälso- och sjukvård utifrån de förutsättningar som finns.

- Västmanlands sjukhus har ju ett underskott så det blir en utmaning inför kommande period, säger han.

Han vill också jobba mer med den förebyggande sjukvården, bland annat med fler hälsocentraler, för att förebygga att folk kommer till sjukhus. Men också utveckla kollektivtrafiken mer.

Miljöpartiet har också fastställt sin lista till riksdagsvalet. Toppar den gör Agneta Luttropp som i dag är riksdagsledamot för partiet.

- Jag är väldigt glad över att få förnyat förtroende, och ser fram emot att få ingå i en kommande regeringskoallition. Jag kommer att jobba vidare för att minska diskriminering i alla former i samhället och att vi får en skola som ger alla barn goda förutsättningar för livet, säger Agneta Luttropp.

Mer läsning

Annons