Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han låter hjärtat vara med

Den som köper en pizza av Senay Ucar i dag kommer inte att få sin vanliga, runda version. I dag är det specialformade pizzor som gäller.

Annons
har den rätta knycken. Med ett bestämt ryck gör Senay Ucar om den runda pizzan till att bli hjärtformad. Pizzabagaren Bilal Öven studerar för att få in rätt teknik.

Att Alla hjärtans dag i år infaller på en fredag innebär ett perfekt tillfälle att servera hjärtformade pizzor, menar Senay Ucar, ägare av pizzeria Torino i Dingtuna.

– Efter en arbetsvecka är folk kanske lite trötta men vill ändå ha något extra eftersom det är Alla hjärtans dag.

Varför inte en hjärtformad pizza som fredagsmys? Hela dagen gör han pizzorna, utom de inbakade, hjärtformade vilket Senay Ucar åstadkommer genom att dra i ena änden av den runda pizzadegen samtidigt som han trycker in degkanten på motstående sida.

– Den första hjärtformade pizzan gjorde jag som en kul grej till min fru för flera år sedan. Även andra har beställt sådana genom åren men nu tänkte jag göra det till en årlig återkommande grej på Alla hjärtans dag.

Han försöker hitta nya varianter av pizzor, båda smak- och formmässigt och har sedan några år en speciell julpizza som kan beställas under december månad.

– Den innehåller julskinka, köttbullar och prinskorv och så får man rödbetssallad vid sidan av. Den har efterfrågats mer och mer.

Kommer du att erbjuda stjärnformade pizzor eller en särskild påskpizza också?– Man vet aldrig, säger Senay Ucar och ler.

Mer läsning

Annons