Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harrys krögare får böta för otillåten dans

Under 2016 ordnade Harrys i Västerås flera danskvällar utan tillstånd. Nu får den dåvarande krögaren böta 22 000 kronor, enligt en dom från Västmanlands tingsrätt.

Annons

Harrys lokaler på Stora torget i Västerås.

I januari och februari förra året arrangerade Harrys i Västerås (Restaurangbolaget i Västerås AB) flera danskvällar trots att det saknades tillstånd. Enligt ägaren berodde det på en miss. Ansökan hade inte skickats in i tid. Han trodde att tillståndet gällde tills vidare. När han fick ett samtal om att han behövde ansöka om ett nytt tillstånd åkte han till polisstationen samma dag för att lösa det.

Han trodde att allt skulle vara klart efter att han betalat ansökningsavgiften och fortsatte därför att ordna danskvällar som vanligt. Enligt ett förhör med en handläggare på polisens tillståndsavdelning hade krögaren dock informerats om att tillståndet inte skulle börja gälla förrän handläggningen var klar.

Läs också: Danstillståndet vid Harrys kan dröja

I dag dömde Västmanlands tingsrätt den dåvarande ägaren för brott mot ordningslagen att betala 22 000 kronor i böter.

Gick i konkurs – men ska öppna på nytt

Harrys i Västerås gick i konkurs i slutet av 2016. Dessförinnan hade företaget förlorat serveringstillståndet.

Som VLT tidigare har berättat är Harrys överens med en ny franchisetagare och har förhoppningar om att öppna i Västerås på nytt innan sommaren.

Läs också (för Plus-kunder): Harrys ska öppna på nytt i Västerås: "Vi söker en lokal i city"

Mer läsning

Annons