Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hon skrek så hjärtskärande"

Den 22-åriga kvinnan säger att hon bönade hos hyresvärden om att få behålla sin lägenhet. Förgäves. Grannarna har blivit störda, konstaterar vd:n. VLT har pratat med grannarna och fått deras version.

Annons
Den 22-åriga kvinnan skrek för sitt liv när hon blev misshandlad av sin pojkvän.

Rapporteringen med den misshandlade kvinnan som VLT skrivit om har fått många läsare att reagera på hur grannarna agerat. VLT har därför pratat med några boende i huset för att höra hur de beskriver händelsen.

Att det förekommit mycket skrik och bråk i den aktuella lägenheten är de överens om. Flera av grannarna har upprepade gånger även kontaktat polisen när det varit som värst.

– Det har varit oljud och skrik på hjälp. Hela huset har störts av detta och jag har kontaktat polisen, berättar en person.

Vad som hörts från lägenheten vid tillfället för den händelse som VLT skrivit om finns olika åsikter kring. En granne beskriver det på följande sätt:

– Hon skrek så hjärtskärande. Väggarna är tunna som papp, allt hörs. Jag tänkte att ”Nu ringer jag polisen”, men då fick jag se att en granne redan befann sig i trapphuset och hade ringt.

En annan upplever att kvinnan inte skrikit på hjälp.

– Hon lät lika delaktig i bråket. Jag hörde henne skrika saker och ljud från föremål som kastades runt i lägenheten. 

De flesta grannar beskriver ändå kvinnan som lugn och tystlåten. Under de perioder kvinnan bott ensam i lägenheten upplever ingen att det förekommit några störningar.

Mer läsning

Annons