Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon stal från gamla

Kvinnan fick sommarvikariat på hemtjänsten. Men hon hjälpte inte bara de gamla – hon stal även ifrån dem.

Annons

västerås. Nu åtalas den 41-åriga kvinnan för grov stöld i fem fall.

Det var polisens godsspaningsgrupp som kom kvinnan på spåren sedan hon vid flera tillfällen sålt guld till en av stans guldhandlare. Med anledning av det fotograferade polisen av guldet och jämförde det med de stöldanmälningar som kommit in.

Dessvärre hade flera tidigare försäljningar redan smälts ner.

Kvinnan stal både vigselringar, örhängen, klockor och en id-bricka från de äldre. På ett ställe klagade en 87-årig kvinna på att hon blivit av med sina ringar. Personalen trodde inte på henne utan det hela rann ut i sanden. När stölderna uppdagades fanns inte 87-åringen längre i livet.

Den 41-åriga kvinnan har inte kunnat lämna någon bra förklaring till varför hon stal mer än att hon ”aldrig gjort det tidigare” och att hon ”mått skitdåligt över det.” Hon behövde dock pengar eftersom hon tjänade så lite.

I förhör har hon berättat att hon inte stal vid varje arbetspass, utan bara när smyckena låg framme förutom vid ett tillfälle när hon öppnade en låda. Allt sålde hon sedan vidare.

Totalt fick kvinnan ihop över närmare 32 000 kronor men enligt henne själv var några av smyckena hennes egna som hon sålde.

Det är oklart när kvinnan ställs inför rätta.

Mer läsning

Annons