Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppade på huvudet

Den 27-årige mannen slog ner den 33-årige västeråsaren och hoppade och sparkade på hans huvud. Nu har 27-åringen dömts till fängelse.

Annons

Det var under Power meet natten till den 8 juli i år. 33-åringen satt tillsammans med en kamrat på slänten intill Norra Ringvägen när en skåpbil stannade till. 33-åringen gick fram för att prata med chauffören, när en påtagligt berusad 27-årig man från Vänersborg som var passagerare i skåpbilen närmade sig 33-åringen.

27-åringen överföll enligt samstämmiga vittnesuppgifter 33-åringen, slog och sparkade honom upprepade gånger och slog ner honom på marken. 27-åringen lämnade platsen tillfälligt, men kom sedan tillbaka och fortsatte slå och även sparka den liggande 33-åringen i huvudet. Han stampade också på den liggande 33-åringens huvud.

33-åringen fördes till sjukhus och 27-åringen kunde gripas sedan flera vittnen ringt polisen.

Som följd av misshandeln har 33-åringen måst genomgå komplicerade operationer i ansiktet.

27-åringen försvarade sig i rättegången i Västmanlands tingsrätt med att han handlade i nödvärn, men hans uppgifter motsägs helt av samtliga utomstående vittnen som i stället framhåller den grova brutaliteten i 27-åringens oprovocerade angrepp mot 33-åringen.

27-åringen är villkorligt frigiven från tidigare fängelsestraff. Västmanlands tingsrätts dom blev att han döms till ett och ett halvt års fängelse samt får ett halvårs villkorligt frigiven strafftid indragen.

Mer läsning

Annons