Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hösten här precis enligt tidtabellen

Hösten har kommit till nordvästra delen av Västmanland och om några dagar är den här även i Västerås. Framöver kommer det in flera lågtryck med regn.

Annons

Temperaturen i länet ligger på en normal nivå enligt en mätperiod, som meteorologerna utgår från.

Det har redan varit dygnsmedeltemperaturer på under tio grader i hela länet. Men för att det ska räknas som höst ska den vara under tio grader i fem dygn i följd.

– Hösten brukar komma till norra Västmanland runt den 20 september och i södra delen den 25 september. Det innebär att hösten i Västmanland kommer rätt normalt i år, säger meteorolog Ian Engblom vid väderföretaget Foreca.

I går, onsdag, kom det in ett område med regn, som blir kvar under torsdagen. Mellan torsdag och fredag kommer det ungefär 10–15 millimeter regn. Under fredag eftermiddag blir det uppehåll. Men till helgen blir det mer regn.

– Vi är inne i en period då det kommer många lågtryck med regn. Det kan komma mer nederbörd även nästa vecka, men våra prognoser blir mer osäkra ju längre fram i tiden det gäller. Vi kan därför nu inte säga hur vädret blir då.

– Vi räknar med att det kommer blåsa som mest åtta sekundmeter de närmaste dagarna. Men det kan bli en del vindbyar, då det blåser mer.

Enligt Ian Engblom är det omöjligt att säga hur vintern blir.

– Vi kan inte förutsäga det utifrån någon mätperiod. Ibland kan vi få flera kalla vintrar i följd och ibland tvärtom, flera varma vintrar.

Mer läsning

Annons