Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade begrava sina styvdöttrar levande

Styvpappan gillade inte döttrarnas leverne och hotade att begrava dem levande. En av dem våldtog han dessutom.

Annons

Nu döms styvpappan, en 40-årig man, till fängelse i tre och ett halvt år mot sitt nekande. Förutom våldtäkt fälls han också för grov fridskränkning och grov kvinnofridskränkning.

40-åringen har levt med flickorna sedan de var små och när de kom upp i tonåren började han lägga sig i och anmärka på deras liv.

Enligt domen blev han upprörd om de kom hem 30 minuter sent från skolan eller om de satt framför datorn och chattade med kompisar på Facebook. Pappan tyckte i stället att de skulle städa och ta hand om småsyskonen efter skolan.

Droppen blev när den äldsta flickan, 20 år, skaffade pojkvän. Det kunde inte styvpappan acceptera – sex innan äktenskapet är inte tillåtet enligt styvpappan. Hon skämde med andra ut sig själv och hela släkten.

En dag när de var ensam hemma tvingade han flickan att ta av sig kläderna, piskade henne med ett bälte och utsatte henne för sexuella övergrepp.

Flickan var i upplösnings- tillstånd när den yngre systern kom hem och anförtrodde sig till henne.

Mamman fick inte veta någonting förrän dagen styvpappan greps då polisen kallades till bostaden på grund av ett lägenhetsbråk. Då först vågade flickan berättade vad hon blivit utsatt för.

Han fälls också för att ha misshandlat flickans syster och mamma.

Tingsrätten dömer honom att betala 175 000 kronor i skadestånd till den äldsta flickan och 30 000 kronor vardera till systern och mamman.

Mer läsning

Annons