Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hund bortsprungen i Skerike – flera hundägare är ute och letar

I flera dygn har hundägare letat efter Sally, en rödbrun Staffordshire bullterrier, som sprungit bort i skogarna kring Lisselberga och Rustberga i Skerike. Trots att många engagerat sig så hade hunden ännu inte återfunnits på måndagen.

Annons

Johanna Österberg och en kompis lastade på lördagsförmiddagen sina hundar i bilen och åkte från centrala Västerås till Skerike, intill Bruksleden, för att låta hundarna få springa av sig. Något som de brukar göra.

– Vi gick väl en cirka två kilometer upp i skogen när hundarna försvann utom synhåll. Det är inget ovanligt så vi blev inte rädda eftersom de alltid brukar komma tillbaka. Men min kompis hund kom tillbaka efter tio minuter och Sally är fortfarande borta, säger Johanna Österberg på söndagsmorgonen.

Staffetiken Sally hade ett blått fleecetäcke och ett brunt läderhalsband med guldnitar på sig då hon försvann. Nu är Johanna Österberg, som på söndagen var ute med flera vänner för att leta, orolig att hunden sitter fast någonstans.

– Hon kanske har gjort sig illa eller fastnat och ligger någonstans. Vi är ute och letar nu. Vi vill gärna att fler kommer och hjälper till så vi kan söka av ett större område, säger hon.

Om man hittar Sally kan man försöka att locka in henne. Eller så ringer man till Johanna eller polisen då hon är anmäld försvunnen. All information kring händelsen och kontaktuppgifter till Johanna finns på Facebooksidan Missing Animals.

– Jag tror absolut att man kan försöka locka in henne om man ser henne. Hon är jätteglad och snäll och en ”älskar alla människor-hund” och en ”älskar andra hundar-hund,” säger Johanna Österberg.

Det finns mer information kring eftersöket på Facebook eventet ”Hitta Sally”.

Uppdatering: På måndagen hade Johanna Österberg ännu inte hittat hunden, men hon gav inte på något sätt upp hoppet:

– Själv har jag i princip varit ute och letat i två dygn nu. Jag vill att det här sprids till så många som möjligt, så att alla kan spana.

Vid 8-tiden på söndagsmorgonen samlades flera personer i skogen för att leta efter Sally. Kartan är lånad från Facebook-eventet  ”Hitta Sally”.

Sally försvann på lördagen den 3 februari vid 10.30 på förmiddagen. Foto: Privat

Platsangivelsen på kartan är ungefärlig. Sally försvann i skogarna kring Lisselberga och Rustberga i Skerike.

Mer läsning

Annons