Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundar dog i bilbrand

Hundägaren skulle kort hälsa på en bekant. I bilen satt två Parson Rusell-hundar och väntade i en bil med öppen baklucka.

Annons

Strax före fem fick brandkåren larm om en bilbrand på Bäckby, på Puddelugnsgatan.

Polis och brandkår kallades till Bäckby, i västra delarna av Västerås, där en bil var helt övertänd.

En chockad bilägare berättade att två hundar fanns kvar i bilen.

Elden kunde snabbt släckas, men hundarnas liv gick inte att rädda.

Polisen har spärrat av kring brandplatsen för att kunna göra en teknisk undersökning av bilen. Den undersökningen görs på måndag.

- Vi ska försöka ta reda på var i bilen branden startade, säger Thomas Gustafsson, befäl vid västmanlandspolisens läns- och kommunikationscentral.

Polisen är också mycket intresserade av om det finns vittnen som har sett hur branden började, eller som har sett folk som har rört sig i närheten av bilen.

- Hundägaren hade öppnat bakluckan med en speciell spärr. Det betyder också att man kan komma åt bilen utifrån, säger Thomas Gustafsson.

Renas Said som skickade in en läsarbild på branden var på väg till bussen när han tog bilden.

- Det var väldigt kraftiga lågor i hela bilen. När räddningstjänsten kom så sprang de fram, krossade rutorna och började släcka, säger Renas Said.

Ett annat vittne som vill vara anonym berättar att han mest såg mycket rök.

- Jag var ganska sen till platsen. Det såg inte ut som ett motorhaveri, utan det var mest rök inne i kupén och bakom bilen.

- Det var lite publik runt bilen, men inte så mycket, mest ungdomar tyckte jag.

Har du något att berätta för polisen så kan det göras på telefonnummer 114 14.

Under det senaste året har det varit en del bilbränder, främst nattetid i Västerås. Senast brann det i en bil på Jakobsgatan under natten mot lördag. Kan den här branden sättas i samband med dem?

- Jag tror inte det. De bränderna har utförts nattetid. Den här skedde dagtid. Ännu är det för tidigt att säga någonting, säger Thomas Gustafsson.

Mer läsning

Annons