Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresjätte utökar i Västerås – köper Mälarnära bostadshus

Bostadsbolaget Rikshem köper tre hyresfastigheter på Öster Mälarstrand och Lillåudden. Syftet är enligt Rikshem att stärka närvaron i Västerås, som man anser är en "strategisk tillväxtort".

Annons
Rikshem köper fastigheter på Öster Mälarstrand och Lillåudden i Västerås. Bilden är ett montage.

Ett av landets största bostadsbolag, halvstatliga Rikshem, har köpt tre hyresfastigheter på Lillåudden och Öster Mälarstrand i Västerås av Grön Bostad. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Läs också: Rikshem och Bostjärnan höjer hyran mest i Västerås

Det handlar om de nyproducerade fastigheterna Fyrtornet 1 och Sjömärket 2 på Lillåudden samt Bommen 1 på Öster Mälarstrand, samtliga så kallade Egenvärmehus, som tillsammans innehåller 257 lägenheter. Tillträdet sker i februari 2018.

Sedan tidigare äger och förvaltar Rikshem 1 200 lägenheter i Västerås. Orsaken till förvärvet är enligt Rikshem att stärka sin position "i strategisk tillväxtort".

Läs också: Fortsatt kyligt på boende trots åtgärder

För prenumeranter och pluskunder [+]: Rikshem bygger i 16 våningar vid Svärdsliljegatan

– Västerås är en stark tillväxtkommun och har en av landets snabbast växande befolkningar. Att förvärva hållbara hyresrätter från Grön Bostad går också helt i linje med Rikshems hållbarhetsfokus. Bostadsområden med blandade upplåtelseformer är betydelsefullt för en hållbar stadsutveckling och i området finns både hyresrätter och bostadsrätter, säger Fredrik Edlund, regionchef Mälardalen på Rikshem, i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons