Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Icas distributionsenhet i Västerås prisas: "Vi är hedrade"

Priset Erkännande för Framgångsrik Verksamhetsutveckling går i år till Icas distributionsenhet i Västerås. "Vi är hedrade över att få detta erkännande för vårt kvalitetsarbete", säger Mattias Åhlin, logistikchef Västerås, ICA Sverige AB.

Annons
Ica-enheten i Västerås kommer att hedras under en ceremoni på Moderna Muséet i Stockholm nästa år. Foto: Pontus Lundahl / TT

Distributionsenheten i Västerås, som står för 35 procent av den totala varuvolym till Ica-butikerna i Sverige, har vunnit utmärkelsen Erkännande för Framgångsrik Verksamhetsutveckling 2017.

– Det är en stor ära att även i år få lyfta fram föredömen för kvalitetsarbete. Extra glädjande är att ge ett erkännande till en aktör i en bransch som vi alla ser resultaten av. ICA Sverige AB, DE Västerås har målmedvetet och systematiskt utvecklat sin kvalitetskultur och därmed fått tydligare fokus på sitt ledarskap och sina medarbetare. Detta höjer leveransservicen och förbättrar vardagen för många dagligvarukunder, säger Mats Deleryd, VD för SIQ, Institutet för Kvalitetsutveckling i ett pressmeddelande.

Det är institutet SIQ som ligger bakom priset Svensk Kvalitet som uppmärksammar organisationer som utmärkt sig i sin kvalitetsutveckling. I år är det 26:e året i rad som priset skulle ha delats ut av institutet men kommittén valde i stället att dela ut priset Erkännande för Framgångsrik Verksamhetsutveckling.

– Vi är hedrade över att få detta erkännande för vårt kvalitetsarbete. För tre år sedan började vi ett målmedvetet arbete där vårt fokus har varit att utveckla ledare och medarbetare för att höja kvaliteten och effektiviteten. Idag kan vi se ett gemensamt engagemang att ständigt förbättra verksamheten vilket syns i våra resultat. Laginsatsen från organisationens samtliga medarbetare ligger bakom den här framgången. Detta visar att vi är på rätt väg i vårt fortsatta arbete framåt, säger Mattias Åhlin, logistikchef Västerås, ICA Sverige AB.

I motiveringen skriver domarkommittén för utmärkelsen Svensk Kvalitet 2017 bland annat följande:

"Verksamheten har fokus på ständiga förbättringar genom att systematiskt uppmuntra, bjuda in och konsekvent skapa möjligheter för alla medarbetare att delta i förbättringsarbetet av verksamhetens processer. Helt enkelt tillåta de goda exemplen att svämma över. Därmed utvecklas en verksamhet som präglas av arbetsglädje, gemenskap och engagemang."

I januari nästa år hedras Icas distributionsenhet i Västerås vid en ceremoni på Moderna Muséet i Stockholm där priset delas ut.

Mer läsning

Annons