Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga spår efter kidnapparna

Polisen har ännu inga spår efter de båda män som utgett sig för att vara poliser och som förde bort en 27-årig kvinna i tisdags kväll.

Annons
Här, vid Hökåsengropen dumpades kvinnan efter att ha förts bort av två män på tisdagskvällen.

Kvinnan har nu fått lämna sjukhuset. Hon har fått fysiska skador i samband med kidnappningen men enligt polisen ska det inte handla om några allvarliga skador.

- Vi kan inte gå in på vilka skador hon fått men det är ingenting livshotande, säger Tommy Kämpe vid polisens krimjour i Västerås.

Under torsdagskvällen besökte polisen kvinnan och lämnade tillbaka hennes bil som togs i beslag av polisen samma kväll som kidnappningen skedde. Bilen hade lämnats kvar vid Tillbergaleden där kvinnan stoppades av de båda falska poliserna.

Polisen har gjort en teknisk undersökning av bilen men ännu inte fått svar på om där finns några spår efter kidnapparna.

Enligt polisen är det fortfarande ett mysterium varför kvinnan stoppades och fördes bort. Polisen har inget motiv till händelsen och kvinnan ska enligt polisen inte ha utsatts för några hot eller annat som kan förklara det inträffade. Kidnappningen verkar till synes helt slumpartad.

- Kvinnan är inte känd av oss och själv har ingen förklaring till varför hon har utsatts för detta, säger Tommy Kämpe.

Bör allmänheten vara orolig?- Nej, säger Kämpe.

Vad händer nu i utredningen?- Vi har fått in några småtips men inget avgörande. Vi får försöka hitta folk runt platsen som kan lämna upplysningar.

Det var vid 17.30-tiden på tisdagskvällen kvinnan stoppades av två män i en vit Volvo när hon kom körandes i sin bil på Tillbergaleden.  Männen utgav sig för att vara poliser och visiterade kvinnan innan de förde bort henne och lämnade av henne vid Hökåsengropen. Kvinnan tog sig från gropen på egen hand och larmade polisen.

Händelsen rubriceras som människorov.

Mer läsning

Annons