Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ändring av utbyggnad

Stiftskansliets utbyggnad vid Svartån vållade debatt i byggnadsnämnden. De rödgröna partierna går dock vidare med förslaget.

Annons
Eric Söderberg (KD)

Kyrkbacken. Västeråsalliansen med Eric Söderberg (KD) i spetsen krävde förlängd utställningstid och ett extra informationsmöte om detaljplanen. Fler borde få chans att tycka till om den föreslagna utbyggnaden.

Han pekade på de kritiska rösterna under samrådet (utbyggnaden liknades bland annat vid ett parkeringshus). Trots det har inga ändringar gjorts inför utställningen.

De rödgröna var emot bägge förslagen. Magnus Edström (MP) tyckte att det var ”onödigt” att förlänga tiden på drygt två månader.

– Det skulle bli konstigt att ha ett möte till. Det brukar vi inte ha annars.

Henrik Östman (FP) gjorde tummen ned för hur utbyggnaden ser ut från Biskopsbron. Glenn Kvarnryd (S) tyckte att man måste våga satsa på arkitektur som sticker ut.

Claes Kugelberg (M) efterlyste bättre information om planen på såväl hem- sidan som med annonsering, något som han fick gehör för.

Stadsbyggnadsdirektör Lotta Lindstam slog ett slag för vågad arkitektur:

– Alla på kontoret tror på förslaget till utbyggnad.

Västmanlands läns museum påpekar att den tänkta kopparplåten kan vara svart i över tio år innan den ärgar och blir grön.

Mer läsning

Annons