Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen rusning efter nyårstaxi – än finns det bilar kvar

Än så länge finns det många bilar kvar för den som vill boka taxi i förväg till nyår. Men flera taxibolag väljer att inte ha någon förbeställning till årets största taxihelg.

Annons
Första nyårsafton. Akar Bajorani, Sverige Taxi Västerås, ser gladeligen fram emot att jobba sin första nyårsafton. ”Mycket folk och glada människor, det gillar jag”, säger han. Foto: Margareta Andersson

Taxibolagen i Västerås håller som bäst på att ladda upp inför vad som utan tvekan är den intensivaste dagen då många vill ha en taxi framåt natt- kröken.

På Taxi Västerås har beställningarna börjat droppa in även om det inte har varit någon rusning till bilarna än så länge.

– Just nu finns det en massa lediga tider. Man kan boka till nyår. Sedan beror det på vilken tid man vill ha om det finns en bil ledig eller inte. Vi brukar ha som mest från klockan 22 till två på natten, säger Jani Mäkelä på Taxi Västerås.

Taxi Star har valt att inte ta emot förbeställningar från privatpersoner för att i stället gynna de företag som står för många av beställningarna på vardagar.

– De har förtur kan man säga och vi har redan fått en hel del bokningar till nyår från företag. Privatpersoner har börjat ringa och vill beställa men då har vi sagt nej. De får ringa på nyår, säger Mostafa Alwar Dekani.

Andra bolag som Taxi Transfer och Taxi Exact har tidigare haft förbeställning av taxi till nyårsnatten men valt att ta bort den tjänsten.

– Vi har sagt nej för folk håller inte tiderna. De bokar en tid i förväg och så kommer de inte och taxin måste åka därifrån, säger man på växeln på Taxi Exact.

Akar Bajorani på Sverige Taxi Västerås har varit taxichaufför sedan i mars, nu ser han fram emot att få jobba sin första nyårsafton.

Mer läsning

Annons