Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget åtal mot misstänkt för skotten mot polismannens villa

Artikel 57 av 62
Skottlossningen mot polismannen och hans familj
Visa alla artiklar

Den 21-årige man som misstänks för mordförsök efter skottlossningen mot en polismans villa i Västerås förra året är inte längre häktad för det brottet. Men han släpps inte fri – han är fortfarande häktad misstänkt för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

Annons

Anledningen är enligt kammaråklagare Birgitta Fernlund att bevisen inte räcker:

– Bevisläget när det gäller försök till mord är sådant att åtal inte kan väckas. Förundersökningen är inte avslutad och mannen är inte avförd som misstänkt, men på det material som nu finns kommer åtal inte att kunna väckas. Jag har därför meddelat tingsrätten att mannen inte bör vara häktad för det brottet.

Men det innebär som sagt inte att mannen går fri. Han är fortfarande misstänkt för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott, och där menar åklagaren att häktningsskäl (alltså skäl att fortfarande hålla honom inlåst medan saken utreds) finns.

Han bör enligt åklagaren sitta häktad med restriktioner, alltså utan möjlighet att umgås med medhäktade och dessutom ska åklagare godkänna alla hans kontakter med omvärlden.

Det var natten till lördagen den 28 oktober som en polismans villa på Hagaberg blev beskjuten med åtskilliga skott från ett automatvapen. Som genom ett under skadades ingen fysiskt.

I samband med ett helt annat grovt brott – Missing People gick skallgång efter försvunna Fatima Berggren (vars kvarlevor senare påträffades på annan plats än där skallgången skedde) – och skallgångskedjan påträffade då det automatvapen som konstaterades ha använts vid skottlossningen.

Alla artiklar i
Skottlossningen mot polismannen och hans familj
Annons