Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inneboende langade knark

Mannen på Malmaberg hade en inneboende, och upptäckte att den inneboende höll på med narkotika. När polisen slog till hittades trekvarts kilo amfetamin.

Annons

Nu har två män, en 48-åring från Västerås och en 48-åring från Dalarna, åtalats vid Västmanlands tingsrätt, misstänkta för grovt narkotikabrott.

Polisen slog till mot lägenheten den 10 september, och upptäckte där förutom de båda nu åtalade männen också 261 gram amfetamin, 26 gram metamfetamin, knappt 80 gram hasch och 88 tabletter narkotikaklassad medicin.

I den 48-årige västeråsarens bil, parkerad i närheten, hittade polisen ytterligare 497 gram amfetamin. Totalt ungefär 750 gram eller trekvarts kilo amfetamin.

– Båda förnekar kännedom om narkotikan i bilen, säger kammaråklagare Carl-Johan Norström som väckt åtal mot de båda männen. Carl-Johan Norström förklarar:

– Narkotikan låg i bilen som tillhör (48-åringen från Västerås namn). Den låg i en ryggsäck, i ryggsäcken har polisen hittat DNA från (48-åringen från Dalarnas namn). Jag menar att de båda varit med om att förvara och transportera all narkotika.

I lägenheten fanns då polisen slog till också en kvinna. Hon greps, anhölls och häktades tillsammans med de båda nu åtalade männen. Polisens utredning har dock friat henne och hon har släppts.

Mannen i vars lägenhet narkotikan hittades är inte misstänkt för något brott:

– Han har hela tiden bara varit ett vittne, säger Carl-Johan Norström.

Mer läsning

Annons