Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till nya flygplatsmiljoner

Efter en lång och stundtals hetsig debatt blev det klart. Det blir 25 nya miljoner till flygplatsen i aktieägartillskott.

Annons

En bred majoritet i kommunfullmäktige sa under gårdagens sammanträde ja till kommunstyrelsens förslag att bidra med 25 miljoner kronor i aktieägartillskott till flygplatsen.

– Det skapar möjligheter för långsiktiga satsningar, sade Anders Teljebäck (S).

Men det fanns de som inte alls höll med.

Vänsterpartiet är numera det enda parti som fullständigt motsätter sig flygplatsen.

– Flygplatsen fick 15 miljoner i november men vi alla visste att det inte skulle räcka. Tidigare har en del partier sagt att 15 miljoner var smärtgränsen men när vi i V räknat på det så har kommunen pumpat in närmare 400 miljoner i flygplatsen nu. Det gör oss väldigt skeptiska, sade Vasiliki Tsouplaki (V) som vill se en nedläggning av Västerås flygplats.

Lars Kallsäby (C) menade dock att en nedläggning inte är ett alternativ utan skulle bli mycket kostsam. På den punkten fick han medhåll av moderaternas Staffan Anger som till och med sträckte sig till att säga att det var omöjligt att exempelvis bygga bostäder på den marken på grund av föroreningar.

De var två av många som även betonade vikten av Västerås flygplats ur ett infrastrukturperspektiv.

– Västerås behöver ha alla fyra trafikslagen, sade Lars Kallsäby.

Stadsledningskontoret kommer att få i uppdrag att ta fram en handlingsplan för hur det på bästa sätt skapas långsiktiga förutsättningar för flygplatsen.

Annons