Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till radhus

Utbyggnaden av Öster Mälarstrand fortsätter. Och beslutet att stänga Vedbos odlingslotter togs, med en möjlig ljusning.

Annons

På tisdagskvällen beslutade fastighetsnämnden om att få i gång nästa etapp med elva radhus och ett punkthus.

Det är en del av kvarteret Spinnakern som ska mark-anvisas och som nämnden nu beslutat om. Markanvisning betyder att fastighetskontoret fördelar mark som ska bebyggas till olika byggherrar.

Staden lägger sig inte i vilken typ av upplåtelseform dessa nya bostäder får. Hyresrätter eller bostadsrätter står fritt för den som bygger att besluta om.

Av alla byggrätter som finns inom området mellan Genuagatan, Spinnakergatan och Notuddparken, kan staden fördela hälften. Ett antal är avsedda för att bli hyresrätter.

Nämnden tog också beslut om att säga upp odlings-lotterna på Vedbo den sista december, ett förslag som VLT berättat om flera gånger.

– Men vi har också sagt att den nya styrelse som har hört av sig, ska kontaktas och att vi ska föra samtal om vad avtalet och åtagandet verkligen innebär. Vi vill ju helst av allt att odlingslotterna ska fungera och hållas i gång, säger Jazmin Pettersson (S), ordförande för fastighetsnämnden.

Planerna på att glasa in delar av Carlforsska gymnasiets ljushall klubbades också igenom.

Fastighetsnämnden

Ordförande: Jazmin

Pettersson (S)

Vice ordförande: Linn ­Wegemo (V)

Andra vice ordförande: ­Göran Landerdahl (FP), ­Thomas Karlsson (S)

Övriga ledamöter: Åke Wahlsten (MP), Elisabeth Unell (M), Evert Jonsson (C).

Ersättare: Tony Lundin (S), Inger Rodin (S), Erik Wiklander (S), Lars Lithammer (V), Olle Bröms (M), Jesper Brandberg (FP), ­Andreas Hultin (KD).

Annons