Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag föll också ner”

Det är inte första gången någon ramlar genom kupolerna på studentboendet på Östra Ringvägen. Men den dåvarande fastighetsägaren vidtog inga åtgärder utan såg händelsen som skadegörelse.

Annons

– Man känner sig rätt dum när man gjort en sån grej, men det är uppenbarligen lätt hänt eftersom det är tre till som ramlat igenom nu, säger Mikaela Ekehult.

I slutet av 2005 var hon, då 22 år gammal, på fest i Hantverkshuset på Östra Ring-vägen. Hon och en kompis var ute på terrassen och klev upp på var sin kupol. Den som Mikaela stod på gav efter och hon föll. Men hon hade tur – precis under kupolen stod en bil parkerad, tillhörande en man som vid den tiden hade verkstad i lokalen under terrassen.

– Jag landade på biltaket och det är ju mjukare än ett betonggolv. Jag hade sån jävla tur.

Mikaela fick en del blåmärken, men klarade sig i övrigt utan skador. I stället fick hon en uppläxning av den dåvarande fastighets-ägaren, vd:n för Imperia Invest, som också hotade att polisanmäla Mikaela för skadegörelse. Mikaela fick betala bilägarens självrisk, samt betala för en ny plexiglasruta.

– Det är ju en skitdum grej. Men det hände. Och nu har det hänt igen.

– Jag tror man är såpass svensk att man tänker att om jag är på en terrass och det inte finns några varningsskyltar, då är det säkert. Finns det takkupoler på en terrass där folk sitter, då tänker man att de ska hålla för en kroppstyngd, säger Mikaela som i dag är 27 år.

Det enda Imperia invest gjorde efter olyckan var enligt Mikaela att sätta upp en liten skylt med en överkryssad fot, men bara på den av kupolerna som byttes ut.

HSB, den nya ägaren, fick ingenting veta om olyckan som ägt rum.

– Hade vi vetat om detta hade vi naturligtvis vidtagit åtgärder, säger Agneta Lagerquist, vd för HSB Mälardalen.

VLT har varit i kontakt med vd:n för Imperia Invest, Niclas Ericsson, via mejl. Han betraktar händelsen 2005 som skadegörelse och vidtog inga direkta åtgärder.

Tillståndet för den 17-åring som fick svåra skallskador efter fallet i helgen uppges fortfarande vara allvarligt.

Mer läsning

Annons