Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbade på hög höjd utan skydd – företag krävs på straffavgift

När Arbetsmiljöverket inspekterade en byggarbetsplats i Västerås östra stadsdelar upptäckte man att arbete pågick på hög höjd utan tillräckliga fallskydd.

Annons

Nu vill Arbetsmiljöverket att den ansvarige arbetsgivaren, ett företag med säte utanför länet, betalar nästan 100 000 kronor i straffavgift.

Enligt Arbetsmiljöverkets inspektör pågick byggnadsarbete på en plats där fallskydd saknades, där det fanns risk för fall, och där fallhöjden var två meter eller mer.

Arbetsmiljöverket menar att de anställdas arbetsgivare därmed brutit mot verkets föreskrifter om byggnads- och anläggningsarbete, föreskrifter som är att jämställa med lag.

Därför kräver Arbetsmiljöverket att företaget betalar en sanktionsavgift, som beräknas på antalet anställda i företaget, i det här fallet har verket kommit fram till att företaget ska betala 97 400 kronor.

Företaget har på sig fram till senare delen av september att betala. Om företaget inte betalar, eller överklagar, går saken till förvaltningsrätten, domstolen får då avgöra om avgiften ska utkrävas eller inte.

Mer läsning

Annons