Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jordvallar ska stoppa buller

Möjligheten undersöks att använda överblivna schaktmassor till bullerskyddsvallar på Erikslund.

Annons
Bullerskydd.

– Vi ser positivt på det här, det är ett steg i rätt riktning, kommenterar husägaren David Isacharro på Erikslund om möjligheten att bygga bort bullret med jordvallar.

I går beslutade politikerna i kommunstyrelsen att fastighetsnämnden ska undersöka om det är möjligt att använda överblivna schaktmassor till att bygga bullerskyddsvallar vid Erikslunds bostadsområde.

VLT har flera gånger skrivit om de många villaägare som anser att bullret från E18 ökat och nu är ett så stort problem att deras fritid påverkas negativt.

Några kan inte ha fönstret öppet när de ska sova, andra tycker att utetiden i trädgården förstörs av det ständiga vägbruset.

Motorvägen är Trafikverkets ansvar, men där har man vägrat att göra något med hänvisning till teoretiska beräkningsmodeller som visat att bullret inte är tillräckligt högt för att de ska behöva agera.

Även kommunen har kommit med nedslående besked till de boende.

Men nu öppnas alltså en möjlighet att kommunen trots allt ska göra något åt trafikbullret. Det ska ske inom ramen för ett kommunalt åtgärdsprogram mot buller. Handlingsplanen ska tas fram i år.

David Isacharro hoppas att det i slutänden verkligen byggs vallar och att de hjälper.

Mer läsning

Annons