Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klartecken för teknikskola

Gamla rådhusets förvandling till ett teknikhus rycker allt närmare.

Annons

Västerås stad har nu fått drygt 740 000 kronor från Tekniska museet i Stockholm för att starta upp Komtek, en kommunal teknik- och entreprenörskola som finns på flera orter i landet.

Komtek erbjuder teknikkurser på fritiden och vänder sig i första hand till barn och ungdomar.

- Västerås är en teknikstad men det har hittills inte funnits några satsningar på barn och unga kring teknik. Tekniskt kunnande behövs och med detta vill vi öka intresset hos barnen. Det här är också en alternativ fritidssysselsättning för de barn som vill hålla på med något annat än sport, säger projektledare Lillian Brevik vid Västerås stad.

Kommunen har också fått 950 000 kronor av länsstyrelsen som ska gå till både Komtek och satsningen på ett så kallat science center för teknik och naturvetenskap. Även science center ska ligga i gamla rådhuset. Centret är tänkt att rikta sig till alla åldrar och ska väcka intresset för teknik genom lek och experiment. Kommunen har sedan tidigare avsatt egna pengar till projekten.

Lillian Brevik hoppas att Komtek ska vara igång så snart som möjligt efter nyår. Först måste den förskola som tillfälligt finns i rådhuslokalerna flytta ut.

Annons