Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen lade 700000 på mässa

700 000 kronor. Så mycket kostade det när 80-talet personer från Västerås stad och Proaros deltog i en mässa.

Annons

Kvalitetsmässan i Göteborg 19–21 november lockade runt 10 000 besökare, däribland kommunanställda från Västerås.

Deltagaravgifter, övernattningar och affärsluncher landar på runt 700 000 kronor, enligt fakturor som arrangören MCI Scandinavia skickat till Västerås stad.

Varje förvaltning och nämnd har beslutat om hur många som skulle åka, enligt Västerås stadsdirektör Bo Dahllöf, som själv var där. Han kallar mässan ”den viktigaste mötesplatsen för dem som arbetar i offentlig sektor”.

– Det finns ett enormt utbud, inte minst av seminarier, säger han och menar att mässan erbjuder goda möjligheter till fortbildning.

Mässan är också en mötesplats för beslutsfattare och en arena för en kommun att marknadsföra sig på, något som är viktigt inte minst för att kunna attrahera personal när man behöver anställa, menar han.

I år var Västerås nominerad som Årets kvalitets- kommun och Årets IT-kommun och därför ansågs det extra angeläget att finnas på plats med en monter.

Västerås vann inte.

Kvalitetsmässan arrangeras vartannat år och är en av Europas största konferen- ser för verksamhets- och samhällsutveckling. Mässan samlar kommunala tjänstemän och förtroendevalda.

Mer läsning

Annons