Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen river upp beslut – fortsätter spola isbanor

Tekniska nämnden tar tillbaka sitt sparkrav på spolning av isbanor. Privatpersoner som vill spola ideellt ska uppmuntras även i fortsättningen.

Annons
Isbana vid Ekbergaskolan.

Som VLT berättat tidigare beslutade tekniska nämnden i höstas att sluta spola bortåt 40 isbanor runtom i kommunen vilket även drabbade de tio planer som spolats av privatpersoner. Det skulle spara en miljon kronor per år.

Beslutet fick reaktioner, bland annat av privatpersoner som spolat banor ideellt med lånad kommunal utrustning. Även Hans Stergel (C), ordförande i nämnden för idrott och friluftsliv, reagerade och tog upp frågan i Stadshuset för att få till en förändring.

På tisdagen var politikerna i tekniska nämnden eniga om att riva upp det tidigare beslutet, enligt Jazmin Pettersson (S) som är nämndens ordförande. Årets finansiering av spolningen är löst, och inga andra verksamheter kommer att drabbas av besparingar på grund av detta.

– Antingen får vi mer pengar av staden till vår budget eller så går vi med underskott i år. Förra året hade vi ett överskott på sju miljoner kronor. Spolningen av isbanorna är en viktig fråga för kommunen.

I fortsättningen ska spolningen tas med i nämndens årsplan, påpekar Jazmin Pettersson. Man påpekar dock att ”en förutsättning för spolning är naturligtvis att vädret inte sätter hinder i vägen”.

Man kommer även att fortsätta uppmuntra ideella krafter som vill spola isbanor.

Läs även:

För Plus-kunder: Kommunen har slutat spola isbanor: "Måste spara"

Insändare: Skidåkning viktigare än isbanor?

Nu spolas isbanorna i Hallstahammar

Mer läsning

Annons