Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konfirmander intar Västerås

På lördag samlas 1 300 konfirmander och ett 100-tal ledare för en festhelg i Västerås.

Annons

”Älskad” är namnet på festen som samlar konfirmander och ledare från hela Västerås stift, som omfattar landskapen Västmanland och Dalarna.

Arrangemanget inleds med en mässa där ungdomarna fyller Västerås domkyrka och fortsätter sedan med workshops, uppträdanden och fest på Aros Congress Center.

”Älskad” är ett av Svenska kyrkans största event för konfirmander och arrangeras av Västerås stift i samarbete med Svenska Kyrkans Unga, Västerås distrikt.

- Alla mötesplatser där unga människor kan träffas, utforska kristen tro och dela erfarenheter är viktiga.Det är därför vi är med och stöttar Älskad från vårt håll, säger Mathias Amrén som sitter i Svenska Kyrkans Ungas Västerås distriktsstyrelse, i ett pressmeddelande.

Temat för årets Älskad är Ringar på vattnet och är valt av Svenska Kyrkans Unga Västerås distrikt. Det kommer att handla om saker som mod, solidaritet och medkänsla.

- Vi vill belysa att alla våra handlingar har effekter från ett etiskt perspektiv - och att även en till synes liten handling kan få stora ringar på vattnet. Till exempel att lära sig några tecken på teckenspråk, som är en av aktiviteterna under Älskad. Det är en liten handling som kan ge stor glädje till en person som är hörselskadad, säger Mathias Amrén.

Biskop Mikael Mogren går tillsammans med 1300 ungdomar från en mässa i Västerås domkyrka till en festkväll på Aros Congress Center. Bilden är tagen i samband med 2017 års

Mer läsning

Annons