Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konfirmander på festligt firande

På torsdagen fyllde över 400 14-åringar Domkyrkan med förväntningar, fniss och applåder när församlingarna bjöd på en festkväll i musikens tecken på Konfirmationens dag.

Annons
Första förälskelsen. Den mötte Mattias Andréasson på sin konfimrationsundervisning vid Tomaskyrkan i Västerås. FOTO: PER G NORÈN

Stora delar av Team Picasso-kören fyllde valven med skönsång. Jon Sindenius med medmusikerna Erik Moberg och Niklas Sandström och Mattias Andréasson, EMD, gjorde bejublade uppträdanden.

Ungdomarna har eller få en inbjudan att delta i årets konfirmationsundervisning. Det var första gången Västerås stift satsade på det här sättet.

Inte som du tror var temat.

_ Vi vill att ungdomarna ska få upp ögonen för att det finns mycket inom Kyrkan. Jag tror det är jättebra att vi möter dem på deras arena med deras musik, säger komminister Anna-Karin Holm, som räknade in dem vid Domkyrkoporten.

Fniss, snack och mingel. Ungdomarna verkade uppskatta
Scenglädje. Visade delar av Team Picasso, som uppträdde. Tro det eller ej men när de började hade bara två dansat förut....
Häftig miljö. Och fantastisk resonans bjöd Domkyrkan på när delar av Team Picasso bjöd på både sång och dans.
En gång busig Västeråskonfirmand. Det säger ryktet om Jon Sindenius. Här med medmusikanterna Erik Moberg och Niklas Sundström.
Mycket applåder. Och en skog av fotograferande mobiler när artisterna och speciellt när Mattias Andréasson, EMD, gjorde entré.
Första förälskelsen. Den mötte Mattias Andréasson på sin konfimrationsundervisning vid Tomaskyrkan i Västerås.
Annons