Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde kraftigt berusad - döms till skyddstillsyn

56-åringen körde rattfull upprepade gånger. Vid ett tillfälle hade han 2,55 promille alkohol i kroppen.

Annons

Den 56-årige mannen fälls nu för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri, olovlig körning och vållande till kroppsskada. Eftersom brotten ligger flera år tillbaka i tiden och att han själv skadades allvarligt vid en av rattfyllerikörningarna år 2007 döms han till skyddstillsyn med föreskrift om alkoholavvänjande vård.

I maj 2006 körde han en lastbil kraftigt berusad på Råbyleden och Hammarbacksvägen efter ett besök på restaurang Etna. Det var en kvinna som larmade polisen sedan hon sett mannen vingla in i lastbilen och sedan köra i väg. 56-åringen var så full att han körde slalom över filen. Färden tog stopp utanför ett hus på Karlavagnsvägen. Dit kom också polisen. Vid provtagning visade det sig att han hade 2,53 promille alkohol i blodet.

Ett år senare, i maj 2007, togs han igen sedan han kört in i en annan bil, den här gången med 2,55 promille på Råby- och Surahammarsleden. Krocken var kraftig och 56-åringens bil välte och han hamnade under den. Hans höfter krossades och han fick brockskador på bäckenet. Kvinnan i den påkörda bilen skadades också i bland annat rygg, nacke och axlar.

Han fälls också för rattfyllerikörningar maj 2010 och i mars 2012. De gångerna utan att skada någon annan.

Mer läsning

Annons