Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körkortslösa mannens taktik för att slippa undan polisen: Att köra tillräckligt fort

Utan körkort och med cannabis i kroppen körde en man runt på Björnön i somras, enligt åklagaren som har lämnat in en stämningsansökan. Polisens mätutrustning visade att mannen körde i 100 km/h när han korsade ett motionsspår med fotgängare invid. Hastighetsbegränsningen på den sträckan är 30 km/h. Han trodde att polisen inte skulle följa efter om han körde tillräckligt fort.

Annons

Mannen ställs nu inför rätta, misstänkt för flera trafikbrott.

I förhör har han berättat att han såg att polisen följde efter honom, varvid han ökade farten för att komma ifrån. Han trodde att om han körde tillräckligt fort, skulle inte polisen följa efter. Under flykten körde han om en buss, trots att det var skymd sikt, och körde även upp på en gångbana.

Polisen fortsatte jaga honom och till sist stannade han. I senare förhör har han också sagt att han var rädd för polisen.

Mannen brukar köra bil trots att han inte har något giltigt körkort. Polisen hade stoppat honom vid ett tidigare tillfälle, två veckor innan den aktuella händelsen.

Mannen åtalas för vårdslöshet i trafik, olovlig körning vid två tillfällen, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han förnekar vårdslöshet i trafik, eftersom han tycker att han hade kontroll på sin körning. Västmanlands tingsrätt ska nu avgöra huruvida åtalet räcker för en fällande dom.

Arkivbild: Johan Nilsson / TT

Mer läsning

Annons