Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttstölder ökar inför storhelger

När det är dags för storhelg ökar köttbrotten enligt polisen. Bara i Västerås stals oxfilé och fläskfilé för tusentals kronor.

Annons

En 60-årig man greps på lördagskvällen misstänkt för stöld av fläskfilé på Coop Extra på Pilgatan. Mannen uppträdde stökigt mot ordningsvakten som upptäckte att 60-åringen hade stoppat två kilogram fläskfilé innanför byxorna. Mannen, som är känd av polisen sedan tidigare, lades in för tillnyktring och anhölls senare av åklagaren.

I söndags klockan 14.45 ertappades en 61-årig man efter att ha stulit knivar på Jula. Han släpptes dock. 21.45 greps samma man för stöld av oxfilé. Polisen hittade 1,2 kilo oxfilé i mannens kläder och senare 1,2 kilo till i hans kalsonger.

Mannen, som sedan tidigare är känd av polisen, sitter anhållen och fick ingen möjlighet att skära oxfilé med kniv under helgen.

Klockan 14.30 i söndags ertappades en 36-årig man på Willys efter att ha stulit oxfilé till ett värde av 1764 kronor. Mannen utlöste ett larm vid kassorna och sprang ifrån platsen.

Polisen hittade honom gömd i en buske en bit där-ifrån. Mannen är känd av polisen sedan tidigare och är hörd, anhållen och häktning väntar.

Klockan 20.30 söndagen den 29 maj kallades en polis-patrull till Ica Pettersberg. En 52 år gammal man hade gjort inbrott efter stängning. Polisen tyckte att han såg lite konstig ut och fick syn på en fläskfilé som stack upp ur mannens kläder.

Polisen hittade totalt fem gömda köttpaket på mannen, fyra fläskfiléer och ett kilo biff. Mannen är gripen, hörd och frigiven.

Mer läsning

Annons