Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krisen ska klaras med flyttad semester

Bristen på sjuksköterskor ger sjukhuset stora problem i sommar. Landstingets lösning är att övertala personalen att ställa in semestern.

Annons
Akuten. Hårda britsar, ingen mat och inget lämpligt ställe för svårt sjuka patienter att vänta i flera timmar på en vårdavdelningsplats.

En tung sommar väntar personal och patienter på sjukhuset i Västerås. Landstinget i Västmanland har inte lyckats rekrytera tillräckligt många vikarierande sjuksköterskor.

– Det ser lite kärvare ut än det har gjort tidigare, säger Anette Danerud, utvecklingschef i landstinget.

Landstinget försöker lösa problemet genom ett speciellt lönepaket. Sjuksköterskor på de hårdast drabbade avdelningarna får extra lön om de jobbar på sin semester. Till exempel får en sjuksköterska som skjuter en av sina semesterveckor utanför semesterperioden 14 000 kronor extra i lönekuvertet.

– Men det krävs att förvaltningschefen fattar beslut, säger Marco Mattsson-Vukas, förhandlingschef på landstinget.

Nio vårdplatser försvinner jämfört med förra sommaren och 80 jämfört med när det inte är semestertider. Samtidigt vårdas just nu fler patienter än väntat på avdelningarna. Det innebär bland annat ett hårt tryck på akutmottagningen. Patienterna riskerar att få vänta länge på akuten när det inte finns plats på avdelningarna.

– Säg till de där jävla höjdarna att de höjer lönerna. Det är det som är problemet, säger Eva Karlsson.

Eva är sjuksköterska på akuten, gillar högt tempo och varierande arbetsuppgifter och stortrivs med både arbetsledning och arbetskamrater.

– Men det är mycket arbete på obekväma tider, ofta stressigt och ett tungt ansvar när de sjukaste patienterna blir liggande här, utan mat och dryck upp till sex timmar, för att det inte finns plats på den avdelning de ska till.

Hon är överens med sina chefer, Birgitta Rasmussen, enhetschef och Anna Karlsson, en av tre sektionsledare, om att det är högre lön, bättre arbetsvillkor och sänkt arbetstid, som på sikt skulle kunna avhjälpa sjuksköterskebristen.

– Det är tack vare att personalen tar extra pass som vi klarar oss. Vi tar och ger och brukar inte heller säga nej till ledighet, säger Birgitta Rasmussen.

I första hand vänder akuten sig till resursenheten för vikarier. Fungerar inte det har sjuksköterskorna ett avtal som ger dem kvalificerad övertid om de hoppar in extra. I sista hand har akuten egna timanställda, pensionärer, barnlediga och studerande.

Birgitta Rasmussen är stolt över att hittills aldrig behövt kommendera någon till övertid och att det inte är några vakanser. Hon har drivit på att landstinget ska erbjuda extra pengar för dem som skjuter på sin semester.

– Det beslutet tror jag kommer att underlätta för hela sjukhuset.

Anette Danerud avråder från att besöka akutmottagningen i sommar.

– Det är jätteviktigt att alla i första hand vänder sig till sin vårdcentral. Att man inte åker till akuten om man inte behöver, för det kan bli väldigt långa köer.

Akuten. Hårda britsar, ingen mat och inget lämpligt ställe för svårt sjuka patienter att vänta i flera timmar på en vårdavdelningsplats. Foto: Tony Persson
Johnny Pettersson, 60 år, elektriker, Haga: – Det är skandal. Ge sjuksköterskorna högre lön så att de söker jobben.
Margareta Alm, 50+, läkare, Kyrkbacken: – Sommaren är en svår period. Jag är läkare själv så jag vet hur jobbigt det kan vara.
Evan Johansson, 68, pensionär, Viksäng: – Det är lite mysko. Jag vet inte varför det aldrig löser sig. Norrmännen har tydligen lättare att få personal.
Birgitta Rasmussen, enhetschef på akuten och Anna Karlsson, sektionsledare, tvingas ha kvar patienter för att det inte finns vårdplatser.
Gör extrapass. Tack vare sådana som sjuksköterskan Eva Karlsson, klarar akuten vård och patientsäkerhet.

Mer läsning

Annons