Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Krossade" glasrutor på Konserthuset är kommunens kampanj mot skadegörelse

Vem är det som inte gillar gratiskonserten? Västerås stad startar kampanj mot skadegörelse för att få mer pengar till vettiga saker.

Annons

Jazmin Pettersson hoppas kostnaderna för skadegörelse kommer att minska tack vare kampanjen. Pengar kan i stället användas till gratis konserter och filmvisningar på Lögarängen.

De som passerar förbi Konserthuset lägger säkert märke till de "krossade" rutorna på fasaden mot Kopparbergsvägen. Men det här är inte vanlig vandalism utan en del av tekniska nämndens kampanj mot skadegörelse.

Förra året gick tre miljoner kronor till att ta bort klotter och åtgärda annan skadegörelse.

– Vi skulle kunna göra mycket annat för de pengarna, påpekar nämndens ordförande Jazmin Pettersson (S). Vi skulle kunna lägga pengarna på parker, vård och omsorg. Gratiskonserter och mer bio på Lögarängen.

– Det är människorna som bor i staden som får betala skadegörelsen.

Förutom Västerås stad tvingas även de kommunala bolagen Mimer och Mälarenergi bekosta sanering och reparationer. Tillsammans med kostnaderna för privata och statliga fastighetsägare handlar det om stora summor.

Så här kan kampanjens reklamskyltar se ut.

Kommunens kampanj omfattar bland annat reklamfilmer på SF-bio i fem veckor och filmer som visas i bussarna. Den kommer även att synas på Västerås stads hemsida och på dess sida på facebook.

– Vi vill ge kredd till dem som inte klottrar.

De "krossade" rutorna på Konserthuset är lätta att åtgärda. Det är film som ska sitta uppe i en vecka innan den tas ned.

Läs även:

Påverkard klottrare med kniv togs på bar gärning

Vittne sprang efter klottrare

Bara det värsta klottret saneras numera

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare –och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

Mer läsning

Annons